Filters in PHP 5

  1. Inleiding
  2. Wat is externe data?
  3. Filters en constanten
  4. Functies voor het toepassen van filters
  5. Filteren van GET en POST waarden
  6. Flags en options
  7. Callback filter
  8. Slotwoord en referenties
  9. Reacties op deze tutorial

Slotwoord en referenties

Tot zover deze tutorial over het gebruik van de filter extensie in PHP. Ik geprobeerd om een inzicht te geven in de vele mogelijkheden die deze extensie met zich meebrengt. Dit onderdeel van PHP biedt een nieuwe manier voor het controleren en valideren van data. Een manier die eenvoudiger en sneller toe te passen is dan vele andere vormen van validatie.

De mogelijkheden van deze functionaliteit zijn zo uitgebreid, dat ik lang niet alles in deze tutorial heb kunnen beschrijven. Ik heb een overzicht gegeven van de meest gangbare vormen van controle en validatie, maar zoals gezegd zijn er nog veel meer mogelijkheden met deze extensie. Het is dan ook aan de geinteresserde lezer van deze tutorial om zelf verder op onderzoek uit te gaan en andere toepassingen te ontdekken.

Voor het schrijven van deze tutorial heb ik van een aantal bronnen gebruik gemaakt. Enkele voorbeelden uit deze tutorial komen uit de tutorial van Zend geschreven door Pierre.

PHP Built in Input filtering - Zend tutorial over filters in php.
Filtering Data with PHP - PHPro tutorial met van elke filter een voorbeeld.
Filter functies op php.net - Een overzicht van alle filters, flags, options en bruikbare functies.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze tutorial of mocht je fouten gevonden hebben, reacties zijn altijd welkom.

Vorige Volgende