Fulltext Index in MySQL

  1. Inleiding
  2. Zoeken in een MySQL database
  3. Werking van de FULLTEXT index
  4. Relevantie bij een FULLTEXT zoekopdracht.
  5. Boolean FULLTEXT zoekopdrachten
  6. FULLTEXT Query Expansion
  7. Slotwoord en referenties
  8. Reacties op deze tutorial

Inleiding

In een eerdere tutorial over het gebruik van indexen in MySQL heb ik een laatste beschikbare index nog niet besproken. Deze index, de FULLTEXT index, zal dan ook het onderwerp zijn van deze tutorial.

Tegenwoordig wordt er bij de ontwikkeling van de meeste website wel gebruik gemaakt van een database om gegevens in op te slaan. Teksten van webpaginas, blogs of berichten in een forum of gastenboek, de database wordt gebruikt om al dit soort gegevens in op te slaan.

In het begin is dit allemaal geen probleem, maar wat nu als de site begint te groeien? Op een gegeven moment zul je misschien een interne zoekfunctie nodig hebben zodat bezoekers snel relevante artikelen, topics of paginas kunnen vinden. Dit is het punt waar de FULLTEXT index van MySQL van pas komt om het database gebruik te optimaliseren.

In deze tutorial zal ik aan de hand van voorbeelden van verschillende situaties laten zien wat de grote kracht is van een full-text zoekopdracht t.o.v andere zoekopdrachten. Ik zal verder ook ingaan op de werking van de full-text index en hoe deze gebruikt kan worden om queries te optimaliseren.

Benodigde voorkennis
  • Basiskennis SQL

Volgende